διατροφή τρόφιμα λαογραφία αθλητισμός

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Φάκελος κυτταρίτιδα




Ενοχλητική σα μύγα και επίμονη σα τη μοτοσυκλέτα που χώνεται να περάσει από μια χαραμάδα παραχώρησης,  αγαπητά κορίτσια το ξέρω και μόνο απ´τον τίτλο ξύπνησα τον κατασταλμένο σας εφιάλτη, ωστόσο μην απογοητέυεσται ή καλύτερα χαρείτε χαιρέκακα διότι το θέμα κυτταρίτιδα αγγίζει επίσης τους άντρες και μάλιστα αρκετά.

Αφού χαρήκατε, ας μιλήσουμε σύντομα και περιεκτικά για το τι είναι και πως μπορεί να περιοριστεί. Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι αναγκαστικό να συνυπάρχει με παχυσαρκία, ακόμα και λεπτοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα, ωστόσο είναι προφανές ότι οι υπέρβαροι με την απώλεια βάρους θα περιορίσουν και την υπάρχουσα κυτταρίτιδα.  Συγκεκριμένα Πρόκειται για εναπόθεση υποδόριου λίπους στα λιποκύτταρα κάτω απ´ το δέρμα, το οποίο με  ταυτόχρονη πίεση απ´ τον συνδετικό ιστό δημιουργεί αυτή την εικόνα όψης φλοιού  πορτοκαλιού.

Είναι νόσημα; Σε καμία περίπτωση, ασχέτως αν η κατάληξη ´ίτιδα' παραπέμπει σε φλεγμονή και ασθένεια. 

Κληρονομείται; Φαίνεται ότι παρουσιάζει  γενετική βάση για αυτό και συχνά θα παρατηρήσετε μέσα σε μια οικογένεια αρκετή συσσωρευμένη κυτταρίτιδα σε πρώτου  βαθμού συγγενείς.

Ωστόσο πρώτου στήσετε στα εννιά βήματα τα κακορίζικα γονίδιά σκεφτείτε ότι αυτά τα γονίδιά σας έκαναν όμορφες, ελκυστικές και μοναδικές. Επίσης συνυπολογίστε ότι υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις που μπορεί μέχρι και να εξαφανίσουν το πρόβλημα αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω αρχές.

1. Η Συστηματική Άσκηση αερόβια και ενδυνάμωση, τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα αποτελεί ως συνήθως σημαντικότατο παράγοντα υγείας και ομορφιάς.

2. Αποφυγή πρόσθετης χρήσης αλατιού στη διατροφή  πιστέψτε με είναι από μόνο του κρυμμένο σε πολλά τρόφιμα) το οποίο προκαλεί κατακράτηση υγρών και επιτείνει το φαινόμενο.

3. Καθημερινή ενυδάτωση που σημαίνει τουλάχιστον 1,5 lt υγρών στη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο η  υπερβολική κατανάλωση νερού γενικά να θυμάστε μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

4. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι χρησιμοποιούμενες κρέμες τοπικής χρήσης λειτουργούν αποτελεσματικά ωστόσο αποφύγετε κρέμες με το συστατικό aminophylline διότι μπορεί να είναι επιβλαβής.

5. Σας βρήκα άλλο ένα λόγο να βάλετε τα Ω3 στη διατροφής σας διότι φαίνεται από μελέτες ότι καταπολεμούν τη κυτταρίτιδα. Οικονομικότατη λύση, η κατανάλωση σαρδέλας μια φόρα την εβδομάδα με κόστος περίπου 3,5 euro/kg. Επίσης για τρόφιμα όπως το στήθος κοτόπουλο, κόκκινο κρασί, σκόρδο και σπαράγγια υπάρχουν στοιχεία ότι βοηθούν στην καταπολέμηση όψης φλοιού πορτοκαλιού για διαφορετικούς λόγους το καθένα .

6. Το μασάζ κυτταρίτιδας παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα, ωστόσο αυτά να γνωρίζετε ότι συνήθως είναι παροδικά.

Τέλος μια συμβουλή που σας δίνω είναι ότι και αν ακολουθήσετε δώστε αρκετό χρόνο στο σώμα και τον εαυτό σας. Πολλές φορές αυτό που χρειάζεται είναι να σκεφτεί κανείς το προφανές ώστε να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα. Σε αντιδιαστολή με το Γήρας,  στις καλές διατροφικές συνήθειες ο χρόνος αποτελεί σύμμαχο και Αν σχεδιάζετε του χρόνου το καλοκαίρι να μη σας αναγνωρίζουν στη παραλία, μήπως πρέπει τελικά να ξεκινήσετε σύντομα τη προσπάθεια;

Υστερόγραφο: 
Αν έχετε μεγάλο καημό, περιγράφω ένα απλό tip για να σας βοηθήσει.
Πάρτε μια κόλλα χαρτί και σχηματίστε ένα μηνιαίο ημερολόγιο. Τοποθετήστε το σε μια πόρτα πχ ψυγείου ή εξώπορτα ώστε να είναι εκνευριστικά ορατό.  Πριν πέσετε για ύπνο γράψτε μια λέξη ή μια πρόταση για κάτι που κάνατε και σας βοήθησε στη διάρκεια της ημέρας σχετικά με το στόχο μείωσης της κυτταρίτιδας. Το νόημα είναι απλό, επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τη τάση να ξεχνά τα δύσκολα, εσείς ανατρέχοντας στο ημερολόγιο θα εκτιμάται τον εαυτό σας και τις προσπάθειες που κάνατε ως επιπλέον κίνητρο για τη συντήρηση του αποτελέσματος σας (που είναι πάντα και το σημαντικότερο κομμάτι).

Βιβλιογραφία 
 1.     Efficacy of a multifunctional plant complex in the treatment of the so-called 'cellulite': clinical and instrumental evaluation.Distante F1, Bacci PA, Carrera M. Int J Cosmet Sci. 2006 Jun;28(3):191-206. doi: 10.1111/j.1467-2494.2006.00319.x.
2.    Aminophylline for cellulite removal.Dickinson BI1, Gora-Harper ML. Ann Pharmacother. 1996 Mar;30(3):292-3.
3.    http://www.activebeat.com/diet-nutrition/15-foods-proven-to-help-fight-cellulite/
4.   A Randomized, Placebo-Controlled Trial of Topical Retinol in the Treatment of Cellulite, American Journal of Clinical Dermatology November 2000, Volume 1, Issue 6, pp 369–374
5.    https://books.google.gr/books?hl=el&lr=&id=MBp0BgAAQBAJ&oi=fnd&pg=PA59&dq=cellulite+american+clinical+nutrition&ots=c59Qrg8434&sig=NOiTSlV73acthyWnQk69w803TQ4&redir_esc=y#v=onepage&q=cellulite%20american%20clinical%20nutrition&f=false
6.  The Pathophysiology of Cellulite: Can the Puzzle Eventually Be Solved? Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and ApplicationsVol.2 No.1(2012),Article ID:18163,7 pages DOI:10.4236/ jcdsa.2012.21001



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου